educant

en solidaritat

Fundació Josep Carreras contra la leucèmia

Des de fa més de 30 anys, la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, impulsa de manera incansable tot tipus de projectes en benefici de les persones que pateixen aquesta malaltia, moguts pel desafiament d’aconseguir que la leucèmia sigui, algun dia, una malaltia 100 % curable,

El 2010 van crear l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), un dels pocs centres al món dedicats exclusivament a la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang. El IJC pretén fomentar el desenvolupament de la recerca en el camp de la onco-hematologia, agilitzar l’aplicació de nous tractaments, millorar l’assistència i la supervivència dels pacients, contribuir a la formació de nous investigadors i establir sinergies amb altres grups de recerca nacionals i internacionals.

 Des de 1991 gestionen, en estreta col·laboració amb el sistema de sanitat públic, el registre oficial de donants de medul·la òssia a Espanya, REDMO. El trasplantament procedent de donant no emparentat és l’única solució curativa per a una gran part dels pacients de leucèmia, ja que només un de cada quatre disposa d’un familiar compatible. Més de 9.000 persones al voltant del món s’han pogut sotmetre a un trasplantament gràcies a les investigacions que realitzem cada dia.

L’equip d’Educant protegeixes, juntament amb altres familiars i amics, són socis d’aquesta Fundació, destinant una part dels seus beneficis a donatius periòdics i a la divulgació d’aquesta lluita exemplar, per aconseguir conscienciar al major nombre de persones possible i promoure la donació de medul·la i recursos econòmics per a la seva investigació, tractament i en un futur, la seva cura definitiva.

Debra España, asociació pell de papallona

La pell de papallona (Epidermolisis Bullosa) és una malaltia poc freqüent que provoca una extrema fragilitat cutània.
A causa d’una mutació genètica, falla el “cola” que uneix les diverses capes de la pell, de manera que aquesta es desprèn i es trenca amb el més lleu frec. Fins i tot una abraçada pot danyar-los. Aquesta malaltia no té cura.

Des de nadons s’han de sotmetre a llargues i doloroses cures gairebé diàriament per tractar les ferides i butllofes que apareixen contínuament per tot el cos. En alguns casos, fins i tot també en membranes mucoses com boca, faringe, esòfag, parpelles …
Activitats quotidianes com vestir-se, escriure o fins i tot caminar, poden resultar molt difícils, generant un alt grau de discapacitat i dependència.
La repercussió psicològica de la Pell de Papallona pot ser devastadora, tant per a la persona que la pateix com per a la seva família, causant reaccions emocionals de ràbia, enuig i tristesa, així com problemes d’estrès, por intensa, depressió o disminució de l’autoestima.

L’Associació Debra-Pell de Papallona és una entitat sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública. Va ser fundada pels pares d’un nadó afectat per donar suport i acompanyar a altres famílies en la mateixa situació.

Avui representen a 260 famílies i compten amb un equip de 29 professionals, 10 botigues solidàries i més de 300 voluntaris, tots inspirats per una mateixa visió:
Millorar la qualitat de vida de les famílies Pell de Papallona.

Així com en l’exemple anterior, des d’Educant protegeixes, promovem i donem a conèixer aquesta Associació i la magnífica i encomiable labor dels seus integrants, tant familiars com a professionals altruistes, afavorint la compra a les seves botigues solidàries i donant una part dels nostres beneficis de forma periòdica.

 

Left Menu IconMenú
Right Menu IconMenú